Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Uvx.ro. Afla mai multe informatii.

Obisnuiam sa beau 2L de Cola pe zi

Publicat de System 25.01.2018 0 Comentarii Noutati,

“Obișnuiam să beau 2L de Cola pe zi”

 

Nu ai timp pentru sport când lucrezi în industria de Servicii

După ce a renunțat la mâncarea zilnică fast food și la băuturile carbogazoase, a început să fie lăudat, lucru care l-a încurajat din ce în ce mai mult să continue mersul pe bicicletă. Jason Ratner, de 35 ani din Africa de Sud, este patronul unui restaurant. Și, la fel ca mulți alți patroni, i-a fost greu să aibă un stil de viață sănătos.

 

 

În mai 2017, ceva s-a schimbat în viața lui Jason. A decis că așa nu mai pot continua lucruriel pentru următorii 35 de ani. Așa că în doar 6 luni a slăbit enorm! Silverback s fost impresionată de transformarea pe care Jason a avut-o pe Silverback Sola 4. Așa că l-au rugat să facă un interviu pentru ca și alții să fie inspirați de povestea lui.

 

 1. Când a devenit o problemă greutatea ta?

Am observat problema asta după ce am început să merg pe bicicletă, dar nu am avut motivarea să fac ceva și să îndrept lucrurile. Dețin un restaurant așa că muncesc mult. Eram obosit mai tot timpul și nu mă interesa să merg la sală.

 

 1. Ce nu puteai face pentru că erai corpolent?

Nu aveam condiție fizică și eram gras. Nu aveam energie și rămâneam repede fără suflare.

 

 1. Este greu să faci primul pas. Ce te-a făcut totuși să-ți schimbi stilul de viață?

Eram extenuat, îmi era rușine de cum arăt, îmi trebuiau haine din ce în ce mai mari. După ce compania de asigurări medicale mi-a făcut o evaluare, mi s-a spus că vârsta mea reală este de 45 ani. 

 1. Cât ai slăbit până acum și cât de mult a durat?

Am început să merg pe bicicletă la sfârșitul lui mai 2017 și în 6 luni am slăbit 22 kg.

 

 1. Ce te-a făcut să rămâi motivat?

Am căzut de câteva ori după ce m-am apucat să merg pe bicicletă, dar am avut un mentor care m-a ajutat mult. Linda Coltart o cheamă, iar eu îi spun „Antrenorul”. Este ciclistă și m-a ajutat învățându-mă multe despre mtb. Am participat la primul concurs împreună cu ea, așa că îi datorez enorm. Nu a lăsat să se instaureze monotonia și mă ducea tot timpul pe poteci noi. 

 

 

 1. Este întotdeauna bine să ai un mentor care să te facă să-ți depășești limitele. Ai avut vreo provocare care să te încetinească?

Am avut un accident grav de jet ski în 2000. Din cauza asta am acum artrită în partea de jos a spatelui. Fiind așa gras și având o constituție slabă, aveam tot timpul dureri de spate. Însă pedalând pe bicicleta mea Silverback am ajuns să fiu mai rezistent și să nu mă mai doară atât de mult spatele. 

 1. Ce mâncai și ce stil de viață aveai înainte de a face schimbarea asta mare?

Nu aveam deloc o viață sănătoasă sau activă. Nu făceam deloc sport. Beam mult și mâncam orice. Mâncam mult junk food, beam cel puțin 2L de Cola pe zi și foarte puțină apă. 

 1. Cât de activ erai când erai mai tânăr?

Foarte activ. Am jucat baseball de la o vârstă fragedă. De asemenea alergam și jucam cricket în școală. 

 1. De ce ai ales ciclismul drept modalitate de a slăbi?

Am ales mtb pentru că am genunchii terminați din cauza sporturilor practicate în tinerețe. La începutul lui mai, când am decis să mă schimb, am început cu jogging. Dar nu a fost ok pentru că mă dureau genunchii. Așa că m-am gândit la bicicletă. 

 1. Ce mai mănânci pe ascuns când nu ai chef de sport?

Nu pot refuza un American Cheese Burger și o bere rece. 

 1. Care este pentru tine cel mai mare efort? Mâncarea, sportul sau tentațiile?

Primele două luni au fost cele mai grele. Cred că cel mai greu mi-a fost să micșorez cantitatea de vin băută și să elimin complet Cola. Doream Cola tot timpul și mâncam junk food seara. 

 1. Ce-ți dorești mai mult? Un pahar de vin sau o bere?

Voi alege un pahar de vin. Însă va fi doar un pahar, nu sticlă ca înainte. 

 1. Acum că ai o viață sănătoasă, cum te simți?

Am mult mai multă energie și nu mai obosesc așa ușor. Sunt mai stabil emoțional și rezist mai bine la stresul de la muncă. 

 1. Șase luni mai târziu, ce planuri ai pentru viitor?

Aș vrea să mai slăbesc 2 kilograme. Vreau să continui așa, să mă concentrez pe tonificare și anduranță pentru ture mai lungi de bicicletă. 

 1. Ce schimbări ai făcut și care au mers la tine?

Mersul pe mtb funcționează bine la mine. Este modalitatea prin care rămân în formă și slăbesc. Am schimbat ce mănânc, renunțat la carbohidrați și mâncarea procesată. Mănânc mai sănătos și mai natural. 

 1. Atingerea obiectivelor este bună, dar nu se termină aici totul. Care sunt țelurile tale pe termen scurt?

Am de gând să ajung la 80 kg și să pot face ture mai lungi de bicicletă. 

 1. Ciclismul este una din pasiunile tale. Ce ai fi făcut în trecut dacă ai fi știut ce știi azi?

As fi început mai devreme! 

 1. Ce complimente primești acum?

Cel mai frumos compliment este când cineva cu care nu te-ai mai văzut demult, vine la tine și te întreabă „unde este restul”? Mă simt foarte mândru de rezultate. 

 1. Cum crezi că te vei simți când îți vei atinge obiectivul?

Am atins câteva mici obiective până acum. Primul a fost când am scăzut la 90 kg, apoi primul concurs. Țelul meu mare pentru viitor este să particip la concursul pe etape Wine2Whales. Atingerea obiectivelor mă motivează să continui. 

 1. Ai participat la 6 curse mtb anul acesta. Ce sfat poți oferi celorlalți?

Dacă plănuiești să cumperi o bicicletă, CUMPĂR-O și nu te uita înapoi. Privește spre viitor, pedalează pe poteci și bucură-te de excursie. Cel mai important este să te simți bine, pentru că asta te motivează să continui. 

 1. De când ai bicicleta Silverback?

Am cumpărat bicicleta pe 23 mai 2017. Trăiesc în Africa de Sud așa că în momentul în care am decis să cumpăr un mtb, am început să vizitez magazinele de profil pentru a-mi face o idee despre preț. La unele magazine nu m-am simțit bine. Vânzătorul mă făcea să cred că nu merită să cumpăr bicicleta. Aproape că renunțasem pană când am fost la Mason’s Bike Inn. Chiar patronul m-a ajutat să aleg ceva, opțiunea inițială fiind Silverback Spectra Sport

După ce am mai cautat, am decis sa aleg bicicleta Silverback Sola 4 echipată Shimano 3x9. Am făcut mici îmbunătățiri, cea mai mare fiind trecerea la transmisia Sram 1x11, lucru care a schimbat complet modul în care pedalez. Am pedalat vreo 2000 km pe Sola 4 de când am cumpărat-o. Îmi place sloganul de la Silverback – „Born to be fast”. 

Viața lui Jason Ratner este în continuare la fel de plină, dar acum îi place ce vede când trece prin dreptul unei oglinzi. Unde a dispărut totul? Azi răspunsul este simplu: pe bicicletă. Rămâi sănătos! #BornToBeFast

Lasa un comentariu