Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Uvx.ro. Afla mai multe informatii.

Femeile și ciclismul - Annie Last este dovada vie a succesului

Publicat de System 11.10.2017 0 Comentarii Noutati,

Femeile și ciclismul - Annie Last este dovada vie a succesului

 

În ciclism poate că bărbații câștigă cele mai multe premii, cum sunt spre exemplu Greg Van Avermaet sau Peter Sagan, dar Annie Last ne-a arătat că ciclistele pot schimba ușor regulile jocului.

 

 

De curând Annie Last, care concurează pentru Silverback deja de ceva vreme, a captat atenția publicului când a devenit prima britanică din ultimii 20 de ani, care a câștigat Cupa Mondială UCI la MTB XC, de la Caroline Alexander care a obținut această victorie în 1997 în Germania.

 

Cu ceva vreme în urmă Annie, o tânără ciclistă britanică cu pasiune pentru ciclism, a început să concureze. În 2010 a obținut prima victorie, iar în 2011 și-a definitivat cu adevărat titlul. Ulterior a fost desemnată să concureze în echipa britanică de XC în 2012, la Olimpiada de vară unde a ieșit pe locul 8! Atât de bune erau performanțele sale încât încă de la începutul carierei ea a fost desemnată să concureze într-o competiție „de adulți” în loc de categoria U23 unde s-ar fi încadrat în mod normal.

 

 

Acum 8 ani, când a intrat în echipa britanică, întreaga ei energie era motivată și de faptul că fratele ei Tom, era ciclist profesionist. Însă în viață nu le poți face pe toate, așa că Annie a trebuit să amâne studiile universitare pentru a-și continua pasiunea pe două roți.

 

Fiind una din cele mai bune cicliste din lume, este dificil să-ți revii dacă se întâmplă ceva neprevăzut în viață. Valabil la orice sport care este practicat la cel mai înalt nivel. Însă Annie este cu adevărat o femeie puternică ce nu se lasă descurajată de nimic. În 2013 accidentul pe care l-a avut la spate a fost considerat că poate fi rezolvat. Însă în cele din urmă Annie a decis să se oprească din participarea la competiții.

 

 

O lungă perioadă a trebuit să facă pauză pentru recuperare. Nu i-a fost ușor însă partea frumoasă a fost că și-a dat seama cât de mult iubește acest sport. Ce putem însă învăța din această poveste este că indiferent ce surprize ne rezervă viața, noi trebuie să avem încredere că într-un final vom reuși. Cu atât mai adevărat în cazul lui Annie, într-o lume dominată de bărbați.

 

În cele mai grele momente din timpul recuperării, Annie se gândea la cum va urca pe podium. În această perioadă, ea s-a calificat să concureze la Olimpiada din 2016 de la Rio. Așa că a trebuit să se mobilizeze și mai mult. Nu știa dacă va reuși să ia startul însă Olimpiada era evenimentul la care voia să participe.

 

 

De atunci și până azi cariera ei a fost doar pe o curbă ascendentă devenind prima britanică ce a cucerit Cupa Mondială UCI la MTB XC. Și echipamentul este foarte important, nu doar la concurs ci și la antrenament. Să fi în măsură să te lupți cu cei mai buni cicliști din lume, la cel mai înalt nivel posibil, nu o poți face dacă nu ai la dispoziție și echipament de top. Iar echipa Novus OMX Pro Team îi oferă acest avantaj.

 

Silverback este sponsorul oficial pentru biciclete al echipei OMX Pro Bike Team. Pentru concursuri Silverback furnizează cele mai bune biciclete din seria SBC (Superbike Concept). Acestea nu doar ca îndeplinesc, dar și depășesc nevoile pe care traseele de Cupă Mondială le cer. Bicicletele Silverback SBC au fost folosite la Olimpiadele din 2012 și 2016, dar și la multe curse UCI de Cupă Mondială.

 

 

La 27 de ani, Olimpica Annie Last a obținut deja nenumărate realizări. Însă acesta este doar începutul, ultima realizarea a sa fiind medalia de argint din Cairns, Australia, la Campionatele Mondiale 2017. Tot ce își dorește este să câștige cât mai multe curse și să  abordeze trasee cât mai tehnice. Cu siguranță Annie este pe drumul cel bun.

 

 

Mesajul nostru către toate doamnele și domnișoarele sportive – să accepți faptul că ciclismul este doar pentru bărbați, Annie a dovedit că nu mai este demult așa.

Lasa un comentariu