Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Uvx.ro. Afla mai multe informatii.

Derek Savage cucerește Africa, de la sud la nord

Publicat de System 15.11.2017 0 Comentarii Noutati,

Derek Savage cucerește Africa, de la sud la nord

 

“Fii neînfricat, dar nu ignorant”

 

Aventurier începător, fără pregătiri speciale, economii strânse timp de doar 8 luni, și-a luat telefonul, a instalat Maps Me App și a fost gata de-o aventură în Africa. Este acel tip de om pregătit tot timpul de aventură.

 

Derek Savage pedalează de-a lungul Africii, din Cape Town – Africa de Sud până la Cairo – Egipt. Este o aventură dură care va ține 12 luni. Traseul include și teren necartografiat. Deja el a trecut prin 8 țări pedalând prin zone cât se poate de variate cum ar fi deșertul și jungla.

 

 

În vârstă de 22 ani, Derek este în acest moment cel mai tânăr ciclist care se încumetă la o astfel de tură. El a fost inspirat de Mario Rigby care a făcut aceeași expediție, dar pe jos. Pentru Derek traseul ales nu este o cursă ci dorește să învețe cât mai mult despre animalele întâlnite și despre culturile locurilor prin care trece.

 

 

Traseul lui Derek prin Africa are o lungime de 12.000 km. Însă scopul aventurii nu este doar cel cultural. Tânărul de 22 ani este pasionat de animale, iar prin acest eveniment dorește să atragă atenția asupra cruzimii față de animale. Dragostea de animale l-a făcut să plece în această expediție prin care dorește să strângă donații fără niciun fel de susținere media. Țelul este să obțină în jur de 3.800 $, toți banii urmând a fi apoi donați unei organizații care protejează animalele. După 7 luni, Derek a reușit să strângă 350 $.

 

Întreaga aventură va fi purtată de Derek pe un Silverback Alpine din 2010, cumpărat de el la mâna a 2a. Bicicleta s-a comportat excelent și în aceste 7 luni nu a avut probleme mecanice în afară de patru pene. Nu i-a făcut nicio modificare deosebită în afară de schimbarea ghidonului și șeii, pentru a-i fi mai confortabile.

 

 

Însă ce face ca această aventură să fie și mai remarcabilă este faptul că totul se întâmplă fără mașină de însoțire. Singurul companion este bicicleta și oamenii pe care îi întâlnește de-a lungul drumului.

 

Articolul a fost publicat în original pe Silverbacklab.com și poate fi citit în întregime aici.

Lasa un comentariu