Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Uvx.ro. Afla mai multe informatii.

De ce este cafeaua bună pentru ciclism?

Publicat de System 27.10.2017 0 Comentarii Noutati,

De ce este cafeaua bună pentru ciclism?

 

De ce ne place atât de mult cafeaua cand vine vorba de ciclism?

Cafeina stimulează creierul și contribuie la o gândire mai clară și concentrare mai bună. La început cafeina te stimulează mental, iar ulterior chiar și fizic.

 

 

“Nu este exclus să simți că ești mai deștept și mai puternic. Există dovezi că această băutură stimulează funcționarea mai buna a mușchilor”, spune Danielle, fostă ciclistă de șosea și downhill, care a lucrat toată viața cu atleți de talie mondială.

 

Cafeina și caloriile

Cafeaua neagră nu conține calorii. În schimb o cafea normală cu lapte și zahăr conține în jur de 80 calorii. Dar depinde totuși de cum obișnuiești să o bei. Așadar nu este exclus să preferi totuși acel aport de energie pentru cățărarea ce urmează.

 

Concluzia

Cafeina poate fi considerată „legal doping”. Una din variantele pentru rețeta de succes este ca înainte de concurs, cu aproximativ o săptămână, să nu mai consumi deloc cafeină. Apoi, cu 1-2 ore înainte de concurs, să consumi 6 mg de cafeină / kg din corpului tău. Această strategie se poate dovedi a fi câștigătoare!

(sursa foto sprudge.com)
 

Lasa un comentariu