Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Uvx.ro. Afla mai multe informatii.

Cum să pedalezi în siguranță, în trafic

Publicat de System 23.12.2017 0 Comentarii Noutati,

Cum să pedalezi în siguranță, în trafic

Indiferent de perioada anului, chiar și acum în prag de sărbători, pedalatul nu se va opri. Poate vom ieși mai rar la tură sau antrenament, pentru că la mai puțin de +5 sau 0 grade deja devine chin, însă fiecare ocazie va fi valorificată iarna aceasta. Totuși, ai în vedere că iarna reflexele noastre sunt amorțite, iar carosabilul alunecos, chiar și când pare uscat. Iată câteva sfaturi pe care dacă le urmezi, vei fi mai în siguranță pe bicicletă în trafic. 

 

 

  • Șir indian – păstrează o linie dreapta pentru a permite celorlalți participanți la trafic să nu fie surprinși de eventualele mișcările bruște din grup. Nu te balansa și ține ambele mâini pe ghidon. Nu uita să păstrezi distanța potrivită față de biciclistul din față.
  • Contact vizual – când virezi sau depășești, asigură-te că privești în ochi șoferul, iar acesta te vede. Chiar și când oprești, fă contact vizual cu celălalt.
  • Exagerează – în primul rând asigură-te că porți cască. Asigură-te la fiecare tură, că bicicleta este în perfectă stare de funcționare și că frânele merg bine. Echipamentul fluorescent sau reflectorizant va mări vizibilitatea ta pe drum.
  • Ritmul – încearcă să ții ritmul cu traficul. Asta te va face mai vizibil. Multe drumuri sunt înguste, iar șoferii și cicliștii nu au toți împreună loc în același timp.
  • Regulamentul – există reguli de circulație pentru șoferi, dar și pentru cicliști. Nu depăși fără să te asiguri, mergi în șir indian și respectă pietonii.
  • Atenția – nu vorbi la telefon pe bicicletă și nu asculta muzică tare cât timp pedalezi.

Nu în ultimul rând, nu uita ca la intersecții să încetinești și să rămâi în spate, pentru a nu fi prins între bordură și un autovehicul care face dreapta.

Recent Freerider.ro a publicat un articol despre cum să pedalezi în siguranță, dar și legal, pe cursieră. Și acest material este o lectură bună.

Lasa un comentariu