Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Uvx.ro. Afla mai multe informatii.

Crescând odată cu bicicleta: bikepacking cu copiii

Publicat de System 06.11.2018 0 Comentarii Noutati,

Crescând odată cu bicicleta: bikepacking cu copiii

 

Echipează-te și dă-i pedală!

 

Bikepacking-ul nu înseamnă doar aventuri „epice” cu prietenii ci este și o ocazie perfectă pentru a petrece timp frumos alături de familie. Bikepacking înseamnă să petreci momente speciale care sculptează personalitatea.

 

Damien Dobucki ne povestește cum a fost experiența sa în prima excursie pe bicicletă făcută împreună cu soția și alături de copiii săi.

 

 

Știam că soția mea și copiii sunt suficient de antrenați pentru a face față unei ture mai lungi de bicicletă, dar aveam nevoie de-o dovadă. Așa că am găsit un traseu suficient de departe de casă pentru a fi considerat o vacanță adevărată. Un traseu nu exagerat de dificil și cu peisaje superbe.

 

Din Nantes până la Les Sables d’Olonne, Franța, părea să fie un traseu potrivit pentru o primă aventură pe bicicletă cu copiii. Soția a fost încântată.

 

Dacă Damien a dorit dintotdeauna să iasă la o tură mai lungă împreună cu familia și soția sa dornică de aventură, nu la fel de sigur era despre copiii săi, fetița de 8 ani și băiețelul mai mic.

 

Damien, designer industrial de profesie, a cumpărat pentru el și soția sa două mtb-ul fat bike cu roți tubeless care puteau „pluți” peste orice teren oferind confort maxim.

 

Damien și-a luat un Silverback Scoop Single în timp ce soția s-a bucurat de-un Silverback Scoop Delight, două biciclete foarte capabile. Gama Scoop este de altfel și foarte populară în întreaga lume a pasionaților de fat bike.

 

 

Drumul cu mașina până la startul aventurii a durat 6 ore. Planul era să porneasca din Le Pellerin, lângă Nantes. Au pregătit bicicletele, iar la fat-ul soției, Damien a instalat o bară de tractare pentru ca și copiii să pedaleze în siguranță.

 

 

Traseul a vizitat multe zone, iar câteva dintre cele mai spectaculoase au fost stâncile sălbatice de pe coastă și zonele nisipoase. Primii 60 km din cei 225 planificați le-au permis să ajungă la estuarul râului Lorie, o zonă calmă și cu peisaje superbe. Copiii s-au bucurat de pauză și s-au jucat pe plajă fiind întotdeauna bucuroși de o nouă pauză.

 

 

Mai departe, au trecut pe lângă Noirmoutier, o insulă protejată cu diguri și stabilopozi. Noaptea se bucurau de campingul făcut sub cerul înstelat. „Toate nopțile au fost un succes”, spune Damien.

 

Când nu erau pe bicicletă, cei doi jucau jocuri cu cei mici, pentru a le menține motivația aventurii de-a doua zi. Însă pentru ca nici bagajul să nu fie prea greu, mâncarea era procurată de-a lungul drumului, ca să nu fi nevoie să transporte cu ei prea multe lucruri.

 

După patru zile pe bicicletă au decis să se oprească. Ultima zi a fost și cea mai grea. Fără vânt, fără vegetație pentru kilometri întregi și o mulțime de locuri unde camparea era interzisă. Însă odată ajunsi la finiș în Les Sables d’Olonne, au adăugat încă două zile de pauză pentru relaxare.

 

 

Bicicletele Silverback Scoop i-au ajutat cu adevărat să treaca fără probleme peste terenul stâncos sau nisipos. Cei doi au fost foarte mulțumiți de bicicletele lor versatile. „Toată lumea a fost fericită după excursie și vrem să repetăm aventura. Dar soția mea nu ține neapărat să mai doarmă sub cerul liber”, povesteste Damien zâmbind.

 

Damien spune că succesul unei astfel de excursii sunt pauzele. Asta dacă vrei să repeți și în viitor o tură de bikepacking, împreună cu familia.

 

Câteva sugestii ar fi:

  • Pregătește copiii în avans și povestește-le cum va fi
  • Siguranța trebuie să fie pe primul plan
  • Fă un bagaj mic
  • Fă multe pauze
  • Ia cu tine și jucării

Începe cu o excursie mică și crește-o cu timpul

Lasa un comentariu