Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Uvx.ro. Afla mai multe informatii.

Ce este BURST ? – Branched Unified Rear Suspension Technology

Publicat de System 03.05.2017 0 Comentarii Noutati,

Ce este BURST ? – Branched Unified Rear Suspension Technology

 

Cele mai eficiente și performante biciclete sunt cele full suspension. Motivul este lesne de înțeles. Suspensia permite bicicletei să fie mai mult timp în contact cu terenul rezultând mai mult control și siguranță. Pe de altă parte pentru ciclist suspensia înseamnă mai mult confort, așadar randament și performanță mai bună.

Însă lucrurile nu sunt atât de simple. Suspensia spate este de fapt o știință cât se poate de complexă și exactă. Nu orice suspensie oferă performanțele care permit ciclistului, la rândul lor, o clasare pe podium. Silverback însă lucrează permanent la îmbunătățirea bicicletelor din gamă, iar tehnologia BURST este unul din avantajele pe care îl găsești la bicicletele din gama Sesta și Sido.

BURST înseamnă un triunghi spate solid al cadrului și o cinematică ce generează o rată crescândă a pârghiilor virtuale și reale din suspensie. Acestea oferă ansamblului o senzitivitate bună la denivelările mici, dar și performanță crescută la atenuarea șocurilor mari. Toate ajută la menținerea unui cadru rigid și ușor. La rândul lor, aceste caracteristici oferă bicicletei manevrabilitate bună și un feedback excelent pentru ciclist. Nu în ultimul rând, oboseala ciclistului este mult diminuată nu doar mulțumită confortului sporit ci și pentru că nu trebuie să se „lupte” cu bicicleta pentru a o ține pe trasa ideală.

De ce este nevoie de BURST? Tehnologia este una specifică bicicletelor de cross country. Cadrul beneficiază de o suspensie spate scurtă, de doar 90 mm, pentru performanță specifică de competiție. Raportul dintre rigiditate și greutate devine unul ideal. Cele două triunghiuri ale bicicletei, fiind solide, pot fi construite acum în așa fel încât să fie ușoare și rigide.

De asemenea cinematica este mult mai bine gândită – modul cum se mișcă piesele și componentele care alcătuiesc ansamblul suspensiei spate. Prin BURST se obține cea mai bună combinație între eficiență la pedalare și feedback de la potecă. Durabilitatea, greutatea redusă și fluiditatea sunt alte caracteristici pe care le primești la o bicicletă echipată cu BURST, în timp ce rulmenții capsulați plus bucșele Igus, oferă suspensiei performanță și fiabilitate.

Așa cum spune și numele, BURST (Branched Unified Rear Suspension Technology) dispune de triunghiul spate solid care se "ramifică" spre față prin două linkuri scurte și un pivot principal. Acest design oferă un cadru foarte rigid, ușor și solid cu care ciclistul poate lucra eficient și constant fără să aibă de a face cu felxări ale cadrului.

Cinematica se referă la modul de aranjare a suspensiei spate și cum componentele și pivoții afectează pedalatul. Sunt mai mulți factori de analizat atunci când vrei să ai o cinematică perfectă, însă pentru Silverback cele mai importante aspecte sunt Raportul generat de pârghii și Anti-Squat-ul. Acestea două influențează cel mai mult modul cum se simte bicicleta pe traseu, atunci când suspensia este comprimată, și modul în care se transferă puterea de la ciclist la transmisia bicicletei.

Lasa un comentariu