Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Uvx.ro. Afla mai multe informatii.

Bicicleta ideală pentru Absa Cape Epic - Silverback Sesta

Publicat de System 22.03.2017 0 Comentarii Noutati,

Bicicleta ideală pentru Absa Cape Epic – Silverback Sesta SBC

 

Maratonul pe etape Absa Cape Epic este cunoscut a fi unul dintre cele mai dificile din lume. În istoria sa de 14 ani, evenimentul a devenit cunoscut pentru nivelul extrem de ridicat de uzură pe care îl are asupra omului și bicicletei. Cu siguranță nu oricine poate termina cu bine acest concurs.

Dacă pentru concurent este important să aibă un antrenament mult peste medie, o condiție fizică excelentă și o minte ageră, pentru bicicleta condițiile sunt similare, dacă nu chiar mai grele. Nu orice bicicletă va face față unui maraton de 8 zile unde zilnic, va fi supusă unor tensiuni și tratamente extreme.

Însă Silverback Sesta SBC a fost gândită special pentru astfel de condiții. Sesta este bicicleta pe care echipa OMX Pro Team o folosește la ediția 2017 a maratonului din Africa de Sud.

Sesta SBC este o bicicletă full suspension din carbon care oferă nu doar performanță ridicată în timpul concursului ci și confortul necesar ciclistului pentru ca acesta la rândul său, să aibă performantă maximă timp de 8 zile în continuu.

 

Modul de aplicare al carbonului din cadru este gândit în așa fel încât să se obțină maximum de rezistență, dar cu un minim de greutate. Nu avem niciun avantaj dacă avem un cadru robust, dar greu. Cadrul full suspension complet al modelului Sesta din carbon, are sub 2 kg.

Maratonul Absa Cape Epic din Africa de Sud durează 7 zile. Șapte etape aproape toate însumând 100 de km fiecare. Șapte zile de concurs intens cu etape lungi și teren tehnic, bolovănos și prăfuit. Este situația ideală în care poți testa rezistența unei biciclete. La aceste 7 zile se adaugă a 8a, e drept mai scurtă, Prologul care și acesta aduce o uzură în plus cadrului și componentelor. Din fericire Silverback Sesta SBC face față cu brio provocărilor. Bicicleta dispune de o construcție premium, iar echiparea de top o fac să fie bicicleta Epică, perfectă.

Însă toate acestea nu contează mai deloc dacă bicicleta nu este confortabilă. Ea poate fi rezistentă și performantă, însă dacă ciclistul nu o poate folosi la întreaga ei capacitate, atunci este complet inutilă. Terenul dificil de la Absa Cape Epic te poate distruge la propriu. Te poate obosi înainte de vreme. Însă cadrul bicicletei Silverback Sesta cât și suspensia, sunt construite să absoarbă denivelările mici și vibrațiile venite din drum, în timp oferă o platformă eficientă la pedalare și randament crescut când trebuie să amortizeze șocurile mari.

 

Lasa un comentariu